Боливија – Перу, Виза и граница
Боливија

За да стигнете до Puno на езерото Titicaca, има два начина, автобус или авион. Јас го одбрав полесниот – лет Lima – Juliaca, час и половина доста турбулентен лет, каде што луѓето се јавуваат на телефон на сред лет и стјуардот ви вели слободно да си ја земете маската за кислород ако немате воздух. Уште […]

Read more
SALAR DE UYUNI, СОЛ, ПЕСОК, ПЛАНИНИ, ВУЛКАНИ И ЛАГУНИ

За да стигнеме до градот Uyuni фативме ноќен автобус од La Paz, сите луѓе што ги сретнавме ни ја препорачаа компанијата Cruz del Norte како компанија која има најсигурни и најмодерни автобуси. Во Боливија и во Перу, пред да се качите на автобус секогаш се запишувате на една листа со име, презиме, години, бр на […]

Read more
5 места кои треба да ги посетите во Ла Паз, Боливија
Ла Паз

Ако еден ден патот ве наведе накај Ла Паз, главниот град на Боливија, тогаш дефинитивно не треба да ги пропуштите овие топ 5 места. 1.Телеферико Телеферико е Жичарата која што за само 3 бол (околу 25 денари) ќе ве однесе на една од највисоките точки од каде што може да го набљудувате градот. Ви ја […]

Read more