Камбоџа и Ангкор Ват

Камбоџа е уште една интересна земја во Југоисточна Азија која што нуди доста интересни места за посета, но сепак она најпознатото останува Ангкор Ват. Навистина се доживува некое посебно и уникатно искуство кога чекорите меѓу храмовите кои ги има насекаде, па дури и низ огромните корења на дрвјата. А додека се движите од еден храм […]

Read more
Виетнам и Камбоџа – советувалиште :)
Виетнам и Камбоџа

Зошто Виетнам и Камбоџа ? Сретнував секојдневно луѓе кои беа воодушевени од Азија, особено од југоисточниот дел и кои што уште утре би се вратиле да живеат таму. Азија не ми била голем предизвик, но после многу приказни, муабети, совети решив да одам и јас на едно пробно патување низ тој дел. Најрпво истражував од […]

Read more