Салвадор де Баија – срцето на афро-бразилската култура
Салвадор де Баија

Дека нашето патување низ Бразил не беше воопшто лесно докажува и фактот дека на 1 јануари во 6 часот наутро ние требаше да стигнеме од Копакабана (која што беше буквално изолирана, блокирана и без пристап на возила поради прославата на новогодишната ноќ) до аеродром а од таму до Салвадор де Баија. За сета среќа на таксистите […]

Read more