Hoi An and the magic lanterns
Hoi An

A brief history of Hoi An The city in the 17th and 18th centuries was one of the most important ports in Southeast Asia, and that’s why various merchants from different countries (Chinese, Japanese, Dutch) passed by and some of them decided to build their houses here. That is why this city is known for […]

Read more
48 hours in Ho Chi Minh (Saigon) Vietnam
Ho Chi Minh

Ho Chi Minh or as many people still call it with the old name of Saigon, with its 8 million inhabitants is the largest city in Vietnam. 8 million people plus two or three motorbikes per person and you will realize that there is a really big number of motorbikes and people. And indeed the […]

Read more
5 places to visit in Hanoi, Vietnam
Hanoi

Hanoi is the capital of Vietnam, with “only” 7 million people. I am coming from a country with 2 million people, so this was definitely a really chaotic place to stay for me. Our flight from Vietnam was right from here. Mostly all the international flights to Vietnam are to Hanoi or Ho Chi Minh […]

Read more
Хои Ан – бајка од магични фенерчиња
Хои Ан

Кратка историја за Хои Ан Градот во 17 и 18 век бил едно од најзначајните пристаништа во Југоисточна Азија, па токму поради тоа тука поминувале разни трговци од најразлични земји (Кинези, Јапонци, Холанѓани) а некои и останувале и си граделе свои куќи. Па токму затоа и е познат градот, по разновидната архитектура, како отпечаток на […]

Read more
Там Кок – оризови полиња и средба со змејот
Там Кок

Понекогаш навистина сакам да раскажувам приказни, особено за вакви мали магични местенца како Там Кок. Плус и имево некако ми се чини како да е излезено од некоја приказна. Там Кок е всушност мало селце кое што се наоѓа во регионот Нинх Бинх на околу 100 км оддалеченост од главниот град Ханој. Обично најголем дел […]

Read more
Виетнам и Камбоџа – советувалиште :)
Виетнам и Камбоџа

Зошто Виетнам и Камбоџа ? Сретнував секојдневно луѓе кои беа воодушевени од Азија, особено од југоисточниот дел и кои што уште утре би се вратиле да живеат таму. Азија не ми била голем предизвик, но после многу приказни, муабети, совети решив да одам и јас на едно пробно патување низ тој дел. Најрпво истражував од […]

Read more